Copyright OnlineMarktDesign

De markten en evenementen van OMD zijn een unieke beleving, in maart 2020 bedacht door Soraya van Handmade in Holland en Nicole van Handwerkmarkt tijdens de campagne #hetjaarvanhandgemaakt. Samen met verschillende illustratrices lukt het elke keer opnieuw om een gezellige en sfeervolle, digitale markt neer te zetten die geheel corona proof bezocht kan worden door jong en oud.

Wat startte als de Online Creamarkt in mei 2020, is nu uitgegroeid tot een veelzijdig concept die in verschillende branches voor onvergeetbare, veelbezochte evenementen en markten zorgt.  Om de authenticiteit van het concept en de uitvoering van onze Online Markten te beschermen, leggen we op deze pagina graag aan je uit op welke onderdelen van Online Markt Design auteursrecht rust en dus niet gebruikt of gekopieerd mag worden zonder nadrukkelijke toestemming van de organisatie. 

Klikt hier voor meer info over auteursrecht. 

Wordt een of meerdere van onderstaande elementen, of duidelijk herleidbare varianten hiervan, zonder toestemming van de organisatie gedupliceerd, nagemaakt of gebruikt dan zullen wij juridische stappen ondernemen. 

Het concept

De Online Creamarkt is een gezellige, sfeervolle en zo persoonlijk mogelijke nabootsing van een real-life markt. Hierbij hebben we real-life markt elementen doormiddel van webdesign en illustraties online vormgegeven. Deze specifieke design constructie en illustraties met als doel het nabootsen van een real-life markt zijn intellectueel eigendom van de organisatoren van de Online Creamarkt. In onderstaande alinea’s beschrijven we de losse elementen die beschermt zijn door dit recht. 

De kraam

Kraam met avatar: Een kraam met daarachter een gepersonaliseerde illustratie van de standhouder (avatar).

Kraam met uitgestalde producten: Een kraam met daarop de producten van de standhouder uitgestald gebruikmakende van productfoto’s.  

Deze elementen zijn specifieke en karakteristieke onderdelen van Online Markt Design waarop auteursrecht berust. Deze online uitvoering van het real-life concept van een kraam, of andere vormen daarvan, mag niet gedupliceerd, nagemaakt of nagebootst worden zonder nadrukkelijke toestemming van de organisatoren van de Online Creamarkt. Onderstaand een afbeelding om dit concept visueel vast te leggen.

kraam cindy (6)m

De route

Op onze evenementen kan je van kraam naar kraam lopen. De route wordt gekenmerkt door een gesloten kring waarbinnen alle marktkramen en andere elementen van de markt te bezoeken zijn. Dit en de daarbij behorende marktplattegrond en legenda worden in de context van een online markt op een unieke en originele manier uitgevoerd en zijn daarom auteursrechtelijk beschermt. 

De workshoptent

Het aanbieden van te volgen workshops van derden in workshoptent omgeving binnen de context van een online markt is een origineel concept en daardoor intellectueel eigendom van de organisatoren van Online Markt Design. 

De posterborden

Het plaatsen van advertentie posters op geïllustreerde posterboden in een online markt context is een origineel concept en daardoor intellectueel eigendom van de organisatoren van Online Mart Design. 

De website

Alle teksten, illustraties en webdesign die te vinden zijn op de website en social media campagnes van Online Markt Design mogen niet gedupliceerd, nagemaakt of nagebootst worden zonder nadrukkelijke toestemming van de organisatoren van  Online Markt Design.

De illustraties zijn gemaakt door illustratoren Studio Annepen, Another view en Studio Urf & Ogel. Zij behouden alle rechten op deze afbeeldingen.